אפשר להתחיל לפני שעוזבים את מקום העבודה
זה לגמרי לא טריוויאלי להתחיל לעבוד על עסק משלכם בזמן שאתם עדיין עובדים כשכירים בעסק אחר, שמשלם לכם משכורת ונותן לכם תנאים סוציאלים כדי שתהיו מרוכזים ונאמנים למקום. עבודה על מיזם משלכם בזמן שאתם עדיין משמשים כשכירים אצל המעסיק שלכם, מאפשרת לכם ליהנות משקט נפשי והכנסה יציבה כל עוד לא הקמתם את המיזם, אך יתכן וגם פוגעת בחובת הנאמנות כלפי המעסיק.
להלן כמה כללי 'עשה ואל תעשה' שיאפשרו לכם לשמור על הקו, הדק מאוד לפעמים, בין שמירה על סטטוס בעבודה של משרה מלאה ובין השגת האינטרסים שלכם לעסק שלכם.
- קיראו את חוזה ההעסקה שלכם – תבינו מה מאפשר ולא מאפשר חוזה ההעסקה שלכם ואם צריך, תתייעצו עם עו"ד שמבין בדיני עבודה. חשוב במיוחד הוא הסעיף בחוזה העסקה מצוי, המתייחס להמצאות ולקניין רוחני (IP) שיוצא לכם לפתח כחלק מתפקידכם בחברה. כמעט תמיד, כל מה שפותח בזמן שעבדתם בחברה והשתמשתם ברכוש החברה, שייך לחברה.
- חיסכו חלק מההכנסה שלכם. הקצו עתודות מזומנים מההכנסה שלכם, כדי שתוכלו להתקיים אם וכאשר תחליטו לעזוב את מקום עבודתכם. נוסף על כך, הקפידו להציב הוצאות ברורות והנחיות תקציביות לעסק הצדדי שלכם, כדי לוודא שאינכם מוציאים מעבר ליכולות שלכם.
- היו גלויים ככל האפשר עם המעסיק שלכם. למעשה, אם העסק שלכם אינו מתחרה בשלו, בדקו אם תוכלו ליצור עימו שיתופי פעולה הדדיים. אולי אפילו תוכלו לגרום למעסיק שלכם להשקיע בעסק החדש שלכם או לאפשר לכם להחזיק הון עצמי במיזם משותף. אם לדעתכם אתם עומדים לפעול באזורים המשיקים לאלו של המעסיק הנוכחי, הקפידו להתייעץ עם עו"ד כדי לקבל ייעוץ מהימן כיצד להתנהל בזהירות.
- נהלו את הזמן באפקטיביות. אם אתם מתכוונים לשמור על עבודתכם ולעבוד במקביל על צמיחת העסק הפרטי שלכם, לא יישאר לכם זמן רב לפעילויות לא חיוניות. החליטו מה חשוב, התייעצו עם שאר בעלי העניין והמשפחה בחייכם, ואז צרו רשימה של כל סוגי האחריות והפעילויות שתפחיתו או תתפנו מהם לגמרי כדי לפנות זמן לפיתוח העסק שלכם.
- אל תשתמשו במחשבים ארגוניים או במערכות דוא"ל של המעסיק שלכם כדי לשלוח הודעות דוא"ל הקשורות לעסק החדש שלכם. גם אם אתם נכנסים לחשבון הדואר האלקטרוני הפרטי שלכם כדי לשלוח הודעת דוא"ל, מדובר באקט בעייתי: הינכם משתמשים ברכוש החברה כדי לקדם את מטרות העסק הפרטי שלכם, מה שעלול להוות אתגר משפטי מאוחר יותר.
- השתדלו לא להתפטר מייד אלא לאפשר למיזם החדש לייצר אחיזה מסויימת (כמובן ככל שזה מתאפשר) . עסקים חדשים עוברים מחזורי חיים , וכמה עסקאות מוקדמות לא בהכרח מצביעות על כך שכבר יש לכם עסק בר קיימא. עליכם לאמת את המודל העסקי שלכם מול לקוחות אמיתיים ומשלמים ולאחר מכן לעבור תקופה של מספר חודשים עם צמיחה עקבית של הכנסות.
- אם בחרתם להפעיל עסק בזמן שאתם עדיין שכירים, דאגו לבחור עסק שמאפשר זאת מבחינת הזמנים. עסק שלא יתאים למעורבות במשרה חלקית, לפחות בהתחלה, פשוט לא יתאים לכם. לדוגמה, פתיחת חנות מזון קמעונאית תדרוש מאמץ ומעורבות רבה. אם לא תהיו נגישים בשלבים הראשונים, ואין לכם מי שיימצא שם כל יום, אתם עומדים בפני כישלון פוטנציאלי.
- אל תדברו על העסק שלכם עם קולגות לעבודה. זה יכול להתפרש כקידום העסק שלכם בזמן העבודה. שיתוף עמית אחד "לא נכון" בעבודה, עם העובדה שאתם מנהלים עסק צדדי , עלול להעלות בעיות פוטנציאליות עם המעסיק שלכם במידה שהעמית ההוא יחליט לספר על כך להנהלה, לפני שתספיקו לנהל את השיחה הזו בעצמכם.
- אל תפחדו לקפוץ ליזמות במשרה מלאה כשהזמן מתאים. ניהול עסק במשרה חלקית יכול להיות מוצלח בחלקו, אך רק אם אתם עומדים להיות משקיע פאסיבי, אחרת- העסק יגדל רק עד לנקודה מסוימת אם לא תשקיעו בו את כל זמנכם. לאחר שזיהיתם דרישה ברורה למה שאתם מציעים ויש לכם כבר רמת הכנסה בת קיימא, תוכלו לבצע את המעבר המלא.
רוצה הכוונה למידע או יעוץ של מומחה - רשום לנו ונעזור לך עכשיו!
WhatsApp
יצירת קשר
רוצה הכוונה למידע או יעוץ של מומחה - רשום לנו ונעזור לך עכשיו!
WhatsApp
יצירת קשר