כיצד בוחרים ציוד למטבח של מסעדה?

כמה שיקולים מרכזיים מעורבים בבחירת ציוד למטבח

צריך לשקול קיבולת, צורך, עלות, פונקציונאליות, היגיינה ובטיחות. בחירה נכונה של הציוד הינה חשובה מאוד ליכולת של העסק להגיע לרווחיות ולהקטנת הוצאות החזקת הציוד , בלאי ופחת.

קיבולת  

ההחלטה לגבי הקיבולת של כל סוג ציוד בו יהיה שימוש, היא החלטה קריטית. מהחלטה זו נגזרת ההחלטה לגבי כמה פריטים יש לרכוש. אם הקיבולת המחושבת נמוכה מדיי, ייווצרו צווארי בקבוק והאטה בזרימת העבודה. אם הקיבולת המחושבת גבוהה מדי, המסעדה תבזבז יותר מדי כסף על ציוד שאין בו צורך.

לגבי הקיבולת הרצויה, ניתן להגיע להחלטה לפי הנתונים הבאים:

1) ניתוח של כל פריט מזון מהתפריט, על מנת להעריך את מספר המנות שיש להכיל בכל הגשה.  

2) שיטות ההכנה והייצור של כל פריט מהתפריט. יש לקחת בחשבון את זמן עיבוד ואופן הכנת המזון, יחד עם זמן ההכנה של המנה המוגמרת. 

3) גודל האצווה (המנות או הרכיבים המוכנים מראש) – ככל שגודל האצוות קטן יותר וככל שמכינים יותר מהם – כך נפח הציוד שיש להשתמש בו- קטן יותר.

4) תחזית מספר המנות שמוכנות בכל זמן נתון – מוערך, על בסיס  המספר החזוי של הלקוחות- אילו מנות ופריטים הם יזמינו, ומה יהיו זמני ההגעה שלהם.

5) יש להשתמש בקטלוגים של ציוד, על מנת לקבוע את מספר הכלים שיש להזמין.  

צורך

אין לרכוש / לשכור ציוד, אלא אם באמת צריך אותו.  

ציוד הופך לציוד הכרחי רק אם הוא תורם לשיפור איכות המזון, מאפשר הגדלת הקיבולת ו/או חוסך בעלויות העבודה. ניתן לסווג פריטי ציוד באופן הבא: כ- 'הכרחי', 'שימושי מאוד', או- 'בסיסי'. בדרך זו, סדר העדיפויות יכול להישמר, וכך גם ניתן לחסוך בכסף.

עלות

עלויות שונות מעורבות ברכישה של פריטי ציוד. בנוסף למחיר הרכישה הראשוני, יש צורך להתקין את הציוד, לבטח אותו, לתחזק ולתקן אותו ולהפעיל אותו.

חלק מניתוח העלות צריך לכלול את עלות העבודה המעורבת בהכנת המזון עבור שימושו במנה. לדוגמא, עלות רכישת ירקות מעובדים צריכה להיות מושווית עם עלות רכישת ירקות טריים + מכשיר לקילוף ירקות + עלות העבודה של קילוף הירקות בבית העסק עצמו.

תכונות פונקציונאליות

חשוב מאוד לוודא שהציוד הנרכש אכן יבצע את מה שהוא צריך לעשות. יש להשוות את ביצועי הציוד ביחס לעלות וביחס לפריטי ציוד אחרים, האמורים לבצע את אותה פעולה.

יש להתכונן מראש לשינויים אפשריים בתפריט המסעדה ולדאוג לכך שהציוד יאפשר לבצע את הפעולות שנגזרות מהשינויים האפשריים הללו.

לבסוף, יש לבדוק שמצוינים סוג וכמות האנרגיה שצורכים המכשירים שתקנו, כיוון שזה מהווה חלק מחישובי כדאיות הרכישה.

סניטציה ובטיחות

דרישות משרד הבריאות מחייבות שהציוד יעמוד בתקנים הדרושים לתעשיית המזון ויש לרכוש אך ורק מוצרים שעומדים בתקני המזון השונים. גם בטיחות היא תחום חשוב מאוד בשלל השיקולים. מטבח עלול להיות מקום מסוכן.

 ניתוח ובחינה נכונה של הצרכים יוכלו לחסוך לכם עשרות אלפי שקלים בהצטיידות, אחזקה ובלאי. 

רוצה הכוונה למידע או יעוץ של מומחה - רשום לנו ונעזור לך עכשיו!

WhatsApp יצירת קשר

נותני שירות ויועצים בתחומים בו עוסק המאמר

קוקי מונסטר

בעלת תואר שני בכלכלה מאוניברסיטת תל-אביב. ניסיון רב שנים בייעוץ ומחקר כלכלי, בניית...

שם המשרד

no

מיקום

רמת השרון

0
שעת ייעוץ חינם

קוקי מונסטר

בעלת תואר שני בכלכלה מאוניברסיטת תל-אביב. ניסיון רב שנים בייעוץ ומחקר כלכלי, בניית תוכניות עסקיות ואסטרטגיות, מחקרי שוק ועוד.

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0
שם המשרד

מיקום

הוד השרון

0
שעת ייעוץ חינם

אורנית מגנוס

אורנית מגנוס יועצת מלווה בתחום הניהול השיווק והמכירות לעסקים קטנים ובינוניים בעלת ניסיון של 35 שנים. בעברי סמנכל שיווק וחברת הנהלה.ב15 שנים אחרונות מנהלת שיווק במיקור חוץ יועצת ומלווה עסקים בכל הקשור לניהול שיווק ומכירות בכלל ובתחום הרפואי לסוגיו בפרט. בעלת תואר ראשון ושני.

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

אילן ברקן

ליווי וייעוץ לבעל עסק קיים או בהקמה מצריך ניסיון, מקצועיות, רגישות, סבלנות, הכלה...

שם המשרד

מיקום

שבי ציון

0
שעת ייעוץ חינם

אילן ברקן

ליווי וייעוץ לבעל עסק קיים או בהקמה מצריך ניסיון, מקצועיות, רגישות, סבלנות, הכלה והבנה ללא גבול. יזם או בעל עסק המעוניינים להתפתח מונעים לעיתים ע"י מוטיבציה אינסופית הגובלת לעיתים בחלום רחוק (רגש). על כתפינו היועצים/המלווים מוטלת אחריות כבדה ביותר המצריכה הרתמות לחזון היזם אך במקביל גם פתיחות, כנות ואומץ ע"מ 'להוריד לקרקע' כשצריך ולהצמד לכללי ההגיון הכלכלי. אני דוגל בעבודה בשיתוף ובשקיפות מלאה מול הלקוח ומתנהל אל העסק שלך כאילו היה שלי.

ב-שנים האחרונות ניהלתי ופיתחתי זכיינים בעלי מרכזי למידה לאנגלית בחברה בינלאומית. הייתי אחראי לגיוס זכיינים עצמאיים בכל המגזרים בארץ ובעיקר עסקתי רבות בליווי ובפיתוח עסקי שלהם. שירותים – לקראת הקמת עסק: מיפוי עסקי, בדיקת היתכנות עסקית, בחינת בחירת מודל עסקי מתאים ע"פ פרמטרים שונים, בניית תוכנית עסקית, היתכנות עסקית, דו"ח נקודת איזון/החזר השקעה והתנהלות עסקית כללית. שירותים – עסק קיים המעוניין להתפתח לרשת: מיפוי עסקי, בדיקת היתכנות עסקית, בחינת בחירת מודל עסקי מתאים ע"פ פרמטרים שונים, בניית תוכנית עסקית, היתכנות עסקית, דו"ח נקודת איזון/החזר השקעה והתנהלות עסקית כללית.

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

עדי אלמודאי

שמי עדי אלמודאי מלווה עסקית כבר שנים בעלת נסיון רב בשירות מכירה וליווי...

שם המשרד

מיקום

ראש העין

0
שעת ייעוץ חינם

עדי אלמודאי

שמי עדי אלמודאי מלווה עסקית כבר שנים

בעלת נסיון רב בשירות מכירה וליווי עסקי

בעלת נסיון רב בליווי, שירות ומכירה לעסקים. כאשת מכירות בדם ובנשמה הרבה פעמיים עסקים לא יודעים איפה להשים את האצבע על בעיית השירות,המכירה או השיווק שלהם ובשביל זה אני פה אוהבת לחשוב מחוץ לקופסא ולהגיע ליעדים הכי גבוהים כי אין עסק של מוכר זה פשוט עסק שלא יודע  איך למכור!!!

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0
שם המשרד

רונאינסייט

מיקום

תל אביב - יפו

0

רון פלוטקין

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

שרון אנגל

יזמת, מומחית בשיווק אונליין, יועצת עיסקית, מנטורית ליזמים ומאמנת אישית בתחומי הניהול, הקריירה...

שם המשרד

שרון אנגל

מיקום

רמת השרון

5
שעת ייעוץ חינם

שרון אנגל

יזמת, מומחית בשיווק אונליין, יועצת עיסקית, מנטורית ליזמים ומאמנת אישית בתחומי הניהול, הקריירה והמימוש האישי. אני מלווה יזמים באקסלרטור, מרצה במסגרות שונות בנושאים הקשורים ליזמות, ניהול זמן, יצירתיות ורעיונאות ועוד.

דירוג של 1 משתמשים
מקצועיות
5
זמינות
5
אמינות
5
שירות
5

אמיר לניאדו

יזם סדרתי, עוסק ביזמות בארץ כבר שנה. בעברי מספר חברות סטארטאפ, גיוסי כספים,...

שם המשרד

בי-פוקוס. פיתוח וייצור מוצרים תוך ליווי עסקי מלא

מיקום

חיפה

0
שעת ייעוץ חינם

אמיר לניאדו

יזם סדרתי, עוסק ביזמות בארץ כבר שנה.

בעברי מספר חברות סטארטאפ, גיוסי כספים, ניהול חברות, אסטרטגיות, יישום החלטות בורד + השתתפות וניהול שלהן וכו

ניהלתי צוותי עובדים, העברת תקני בטיחות (ISO, ISO, FDA, CE, AMAR)

הקמת פסי ייצור והרכבות – סין וארהב

ניהלתי את חברת בי-פוקוס שפתחה מספר רב של מוצרים – הן לתעשייה, הן ליזמים ולחברות הזנק.

ליווי יזמים וחברות הזנק – הן בפן המסחרי/ עסקי והן בפן של פיתוח המוצר/ ייצור מוצרים

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0
שם המשרד

מיקום

חיפה

0
שעת ייעוץ חינם

לביא יהודה

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

‫איימי בן דור‬‎

יועצת עסקית עצמאית מאז שנת . מייסדת המשרד “גפן ייעוץ עסקי”, אחד המשרדים...

שם המשרד

גפן ייעוץ עסקי

מיקום

ירושלים

0
שעת ייעוץ חינם

‫איימי בן דור‬‎

יועצת עסקית עצמאית מאז שנת . מייסדת המשרד “גפן ייעוץ עסקי”, אחד המשרדים המובילים בירושלים שנותן מענה מקיף לעסקים ולעצמאיים ומתמחה בתחומי השיווק והמסחר הדיגיטלי.

לאורך השנים אני מתמקדת במתן פתרונות יישומיים וקידום כלכלי של העסקים אותם אני מלווה. עד היום עבדתי עם מעל ,בעלי עסקים קטנים ובינוניים בתחומי העיצוב (אופנה, תכשיטים, מתנות וחפצי חן) והמקצועות החופשיים (עו”ד, אדריכלים, מטפלים ויועצים) ואני אחראית לפיתוח עסקי משמעותי של העסקים אותם ליוויתי.

בתחילת הקריירה, ארגנתי ירידים ותערוכות בחו”ל לאומנים ויצרנים בתחומי עיצוב המוצר, יודאיקה ותכשיטים. העברתי קורסים במכון הייצוא והשתתפתי בתערוכות מקצועיות בארה”ב ואירופה. הייתי מחלוצות המסחר המקוון בארץ, היקמתי וניהלתי חנויות ETSY באופן שותף והייתי שותפה לגיבוש האסטרטגיה השיווקית האינטרנטית של מותגים מובילים בתחומי האופנה והתכשיטים. ניהלתי במשך שנים את “מועדון עלמה” בחסות מט”י ש”י, אחת מקבוצות הנטווקינג הממוסדות הראשונות על טהרת הנשים בישראל.

יש לי השכלה אקדמית בתחום החשבונאות ומדעי החברה, ועסקתי במחקר בנושא יזמות נשים, שיווק אינטרנטי, קבלת החלטות ובפסיכולוגיה של הצרכנות במאה ה-.

יועצת עסקית בכירה. תחומי מומחיות עיקריים: יעוץ עסקי בענף העיצוב, תכשיטים, יודאיקה, חפצי חן ואופנה; מסחר מקוון ECOMMERCE שיווק ופיתוח עסקי לבעלי מקצוע חופשי (אדריכל, עורך דין, רואה חשבון, מאמן וכד’); ניהול ושיווק עסקים קמעונאיים ONLINE ו- OFFLINE; פיתוח מודלים עסקיים חדשניים.

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0
תכנית ממשלתית

יעוץ עסקי במסגרת מעו"ף (בסבסוד הרשות לעסקים קטנים במשרד הכלכלה)

יפעה בורשטין

יועצת מנוסה להקמה וניהול עסקים. מלווה מנכ"לים ובעלים, מדריכה בתהליכי שינוי ושיפור העסק....

שם המשרד

Better Bite

מיקום

0
שעת ייעוץ חינם

יפעה בורשטין

יועצת מנוסה להקמה וניהול עסקים. מלווה מנכ"לים ובעלים, מדריכה בתהליכי שינוי ושיפור העסק.

בעלת נסיון בהקמת חברה יצרנית וניהולה במשך שנים עד למכירתה המוצלחת, ניהול חברה נוספת בבעלות פרטית, ליווי אסטרטגי של גופים גדולים וקטנים.

B.Sc. הנדסת תעשיה וניהול, הטכניון MBA עם התמחות בשיווק, אונ' תל אביב קורס דירקטורים, התאחדות התעשיינים נסיון עשיר בניהול חברות, פיתוח עסקי ושיווק

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

רוצה הכוונה למידע או יעוץ של מומחה - רשום לנו ונעזור לך עכשיו!

WhatsApp יצירת קשר

מאמרים נוספים

מזון והסעדה

icon

איך לאחסן מזון במסעדה?

אחסנה נכונה של חומרי גלם במסעדה אחסנה נדרשת למזון יבש, מקורר וקפוא,...

קראו עוד ›
icon

איך לקוחות אוהבים לאכול את ההמבורגר שלהם ?

כאשר אתם שוקלים לפתוח עסק בתחום ההמבורגרים כדאי להסתמך על הניסיון הרב...

קראו עוד ›
icon

מדריך להקמת בית קפה

איך להקים בית קפה  דמיינו את הלקוחות נכנסים לבית הקפה שלכם ושואפים...

קראו עוד ›
לקריאת מאמרים נוספים בנושא מזון והסעדה

עסקי מזון ומסעדות

icon

מתי להתחיל לתכנן תפריט ?

התפריט הינו חלק חשוב ממאמצי השיווק. ככלי סחר, התפריט מנסה לבצע מספר...

קראו עוד ›
icon

איך למצב עסק בתחום המסעדנות?

המפתח הוא לזהות את שוק המטרה המבוקש, להבין למה הוא מצפה מחוויית...

קראו עוד ›
icon

מה הן התלונות השכיחות ביותר בתחום המסעדות ואיך להימנע מהן?

מחקר של התאחדות המסעדות האמריקאית מצביע על כך, שבתחום המסעדנות, תלונות הלקוחות...

קראו עוד ›
לקריאת מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון ומסעדות

יש לכם שאלה?

טופס פניה ליועצים ונותני שירות

מבולבלים למי לפנות? לחץ כאן להתיעצות »

תפריט נגישות