מהו איזון תפעולי וכיצד משיגים אותו?
"איזון תפעולי" הוא מצב בו העסק מחזיר את ההוצאות התפעוליות השוטפות שלו ללא קשר להשקעה שבוצעה. כל עוד העסק לא באיזון תפעולי, הוא דורש הזרמת כסף נוסף לתוכו לצורך קיום הפעילות השוטפת (לא כולל מימון ההשקעה). חשוב ביותר לתכנן ולהעריך היטב (כולל טווחי בטחון) את הזמן ואת כמות הכסף להם תזדקקו עד שתגיעו לאיזון תפעולי.
"תזרים מזומנים חיובי" הוא מצב בו הכנסות העסק מכסות לא רק את ההוצאות השוטפות ואת הוצאות המימון, אלא מותירות עודף כספי בקופה.
כשאנו מתכננים את התזרים של העסק עלינו להבין מהו מבנה ההוצאות השוטף ומהם תנאי התשלום של הספקים, אל מול זרם ההכנסות שלנו מהמקורות השונים, כשכמובן , ההכנסות ממכירות הן המקור העיקרי למזומנים אצל רוב העסקים (פרט לסטארט-אפים בשלב הקמתם).
הימנעות מניתוח של תזרים המזומנים עלולה להביא לכישלון גם בעסקים הטובים ביותר. זיכרו, שגם עסק בצמיחה והתרחבות נדרש בדרך כלל להזרמה של כספים ,כדי לתמוך בתזרים המזומנים. חוסר היערכות הוא מרכיב הכישלון המוביל בכל תחומי העסקים. לכן רצוי לבנות תוכנית תזרימית ,באקסל או כל תוכנה חלופית (ישנן תוכנות רבות לבניית תוכנית תזרימית לעסק).
התוכנית התזרימית של העסק תציג את התפתחות העסק לאורך זמן. אפשר לבחון באמצעותה מה יקרה לתוצאות התוכנית אם חלק ממרכיביה יתנהגו שלא בהתאם לתכנון הראשוני. מבחנים אלו מאפשרים לכם לזהות מספר תרחישים אפשריים של התפתחות העסק על פני זמן. התוכנית העסקית הכוללת מוודאה שאתם על המסלול הנכון ופועלים על פי התכנון.