מתי להתחיל לתכנן תפריט ?

תפריט זה יותר מדף מידע ומחירים

התפריט מונה את המוצרים השונים שהמסעדה מציעה. יחד עם זאת, הוא עושה הרבה יותר מכך. ראשית, זהו חוזה עם הלקוח, אינדיקציה למה שהלקוח יקבל אם יזמין. בצורתו המינימאלית, התפריט מזהה בשמם שמות של מנות, את הרכיבים המרכזיים, וכיצד המנה מוכנה.  התפריט הינו חלק חשוב ממאמצי השיווק. ככלי סחר, התפריט מנסה לבצע מספר דברים. כאשר הוא מתומחר כיאות, מעוצב ומוצג כיאות, התפריט יכול להעלות את הפדיון הממוצע, להעלות את המכירות של פריטים ספציפיים שהמסעדה רוצה לקדם ולהחמיא לאווירה הכללית של המסעדה. תכנון התפריט צריך להתבצע כבר בשלבים הראשונים של תכנון המסעדה, בזמן תכנון הקונספט ולפני תכנון העיצוב, כי בסופו של דבר הכל סובב סביב התפריט.

תוכן התפריט

רצוי להיות קשוב לשינויים בהעדפותיו של ציבור הסועדים. מדי פעם עולות דרישות עכשוויות המשפיעות על מה שהמסעדה תציע. למשל, ירידה בצריכת שומן וסוכרים, עלייה בצריכת ירקות ופירות. המגמה הזאת צריכה להשתקף בתפריט. בעוד שהתוכן של כל תפריט הוא מיוחד ואופייני לסוג המסעדה ולשף המוביל אותה, ישנם כמה טרנדים ברמה הכללית, ויש להתחשב בהם מבחינת אילו פריטים יש לשים בתפריט.

תהליך תכנון המסעדה יהיה יעיל יותר, אם כל העוסקים בתכנון יידעו מהו התפריט המתוכנן, אילו פריטי מזון יהיו בו ואילו מהם יהוו עוגנים יציבים, שיישארו בו בכל מקרה. כאמור, הפריטים נקבעים על ידי הביקוש בשוק. יש פריטים שהלקוחות הפוטנציאליים מצפים שיהיו שם בהתאם למצב בשוק. הציוד שמחזיקה המסעדה חייב להיות מספיק גמיש כדי להיות מסוגל להתמודד עם תחלופת פריטים עם הזמן, במיוחד בחצי השנה הראשונה לאחר הפתיחה.

רוצה הכוונה למידע או יעוץ של מומחה - רשום לנו ונעזור לך עכשיו!

WhatsApp יצירת קשר

נותני שירות ויועצים בתחומים בו עוסק המאמר

אילן ברקן

ליווי וייעוץ לבעל עסק קיים או בהקמה מצריך ניסיון, מקצועיות, רגישות, סבלנות, הכלה...

שם המשרד

מיקום

שבי ציון

0
שעת ייעוץ חינם

אילן ברקן

ליווי וייעוץ לבעל עסק קיים או בהקמה מצריך ניסיון, מקצועיות, רגישות, סבלנות, הכלה והבנה ללא גבול. יזם או בעל עסק המעוניינים להתפתח מונעים לעיתים ע"י מוטיבציה אינסופית הגובלת לעיתים בחלום רחוק (רגש). על כתפינו היועצים/המלווים מוטלת אחריות כבדה ביותר המצריכה הרתמות לחזון היזם אך במקביל גם פתיחות, כנות ואומץ ע"מ 'להוריד לקרקע' כשצריך ולהצמד לכללי ההגיון הכלכלי. אני דוגל בעבודה בשיתוף ובשקיפות מלאה מול הלקוח ומתנהל אל העסק שלך כאילו היה שלי.

ב-שנים האחרונות ניהלתי ופיתחתי זכיינים בעלי מרכזי למידה לאנגלית בחברה בינלאומית. הייתי אחראי לגיוס זכיינים עצמאיים בכל המגזרים בארץ ובעיקר עסקתי רבות בליווי ובפיתוח עסקי שלהם. שירותים – לקראת הקמת עסק: מיפוי עסקי, בדיקת היתכנות עסקית, בחינת בחירת מודל עסקי מתאים ע"פ פרמטרים שונים, בניית תוכנית עסקית, היתכנות עסקית, דו"ח נקודת איזון/החזר השקעה והתנהלות עסקית כללית. שירותים – עסק קיים המעוניין להתפתח לרשת: מיפוי עסקי, בדיקת היתכנות עסקית, בחינת בחירת מודל עסקי מתאים ע"פ פרמטרים שונים, בניית תוכנית עסקית, היתכנות עסקית, דו"ח נקודת איזון/החזר השקעה והתנהלות עסקית כללית.

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0
שם המשרד

מיקום

רמת השרון

0
שעת ייעוץ חינם

מירי ראודניץ

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

רותם קנון

שלום! אני רותם קנון, בן , בוגר קורס קידום אתרים במכללת ג'ון ברייס...

שם המשרד

רותם קנון - קידום אתרים

מיקום

0

רותם קנון

שלום!

אני רותם קנון, בן , בוגר קורס קידום אתרים במכללת ג'ון ברייס בתל אביב ובעל הכישורים המתאימים לשיווק העסק שלכם בעולם הדיגיטל.

רותם קנון – קידום אתרים הוא עסק המתמחה בקידום אורגני בגוגל, שיווק ברשתות החברתיות ומתן מענה מקיף לעסקים בעולם הדיגיטלי.

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0
שם המשרד

מירי גד מסיקה מומחית לשיווק פשוט ואפקטיבי

מיקום

בארי

0
שעת ייעוץ חינם

מירי גד מסיקה

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

דליה הורן

יועצת לאסטרטגיה ושיווק. ליווי שיווקי לארגונים ובעלי עסקים. הדרכת מנהלים. הרצאות ניהול ומנהיגות.

שם המשרד

HORN אסטרטגיה. שיווק. דיגיטל

מיקום

פתח תקווה

0

דליה הורן

יועצת לאסטרטגיה ושיווק. ליווי שיווקי לארגונים ובעלי עסקים. הדרכת מנהלים. הרצאות ניהול ומנהיגות.

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0
תכנית ממשלתית

יעוץ עסקי במסגרת מעו"ף (בסבסוד הרשות לעסקים קטנים במשרד הכלכלה)

אלכסנדר גנפון

חזון שלי – ליצור בהירות וסדר בעסקים, תוך מימוש הפוטנציאל של אנשים וחברות

שם המשרד

iWebsite

מיקום

אשדוד

0
שעת ייעוץ חינם

אלכסנדר גנפון

חזון שלי – ליצור בהירות וסדר בעסקים, תוך מימוש הפוטנציאל של אנשים וחברות

חזון שלי – ליצור בהירות וסדר בעסקים, תוך מימוש הפוטנציאל של אנשים וחברות בעל ניסיון של למעלה מעשור בעולם היזמות, הניהול והפיתוח העסקי.אני לא מציע פתרונות מדף — אני מקשיב, שואל, ומאתר יחד איתך את הדרך המדויקת לעסק שלך. מומחה בליווי יזמים ובעלי עסקים בתהליכי בניית מודלים עסקיים, חדירה לשווקים, מינוף דיגיטלי ושיווק ממוקד תוצאה.הגישה שלי מחברת בין תודעה עסקית עמוקה לכלים פרקטיים שגורמים לדברים לקרות.אני מאמין בפשטות, כנות, ויחס אישי שמכבד את הדרך שלך. לא משנה אם אתה בשלבי התחלה, בתנועה, או בתקיעות — אני שם כדי לעזור לך לדייק, לחדד, ולבנות מהלכים חכמים שמובילים לתוצאה. כישורים ומיומנויות: חשיבה אסטרטגית ויכולת ניתוח עסקי מעמיק בניית מודלים עסקיים מותאמים אישית מיתוג, בידול וניסוח הצעת ערך חדה תכנון שיווקי ממוקד תוצאות ליווי אישי בתהליכי שינוי, מעבר וצמיחה יצירתיות עסקית וחשיבה מחוץ לקופסה תקשורת בינאישית גבוהה, הקשבה, ויכולת לזהות חסמים שילוב בין כלים עסקיים מדויקים לבין רגישות והבנה של האדם מאחורי העסק 🔹 שירותים שאני מציע: תהליך ליווי אישי לבעלי עסקים : בניית תוכנית אסטרטגית לעסק חדש או קיים דיוק מיקוד עסקי, קהלי יעד והצעת ערך שיפור תהליכים פנימיים וניהול משימות בעסק ייעוץ שיווקי – דיגיטלי ואסטרטגי ליווי בתהליכי שינוי, מעבר מקצועי או תקיעות עסקית הרצאות, סדנאות וימי עיון לחברות וארגונים

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0
תכנית ממשלתית

יעוץ עסקי במסגרת מעו"ף (בסבסוד הרשות לעסקים קטנים במשרד הכלכלה)

שם המשרד

QM

מיקום

רמת גן

0
שעת ייעוץ חינם

אופיר

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0
שם המשרד

Shimeba, Roadio

מיקום

כרם מהר"ל

0
שעת ייעוץ חינם

מיכאל מילמן

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

ישי בועזסון

מומחה ללוגיסטיקה וניהול שרשראות אספקה, בעל ניסיון רב בייעוץ לחברות במגזרים שונים. בין...

שם המשרד

SupplyChain.co.il

מיקום

מודיעין-מכבים-רעות

0
שעת ייעוץ חינם

ישי בועזסון

מומחה ללוגיסטיקה וניהול שרשראות אספקה, בעל ניסיון רב בייעוץ לחברות במגזרים שונים. בין הפרויקטים אותם ביצע: ייעוץ לחברת אינטל ארה"ב, ייעוץ לחברת Staples ארה"ב, ייעוץ לחברת Pepsi Bottling Co. ארה"ב, ייעוץ לחברת Medtronic ועוד מגוון פרויקטים בארץ ובחו"ל. בנוסף, ייעץ מר בועזסון למט"י ירושלים, ומחזיק במשרת מרצה בכיר בארגון מנהלי הרכש והלוגיסטיקה. מר בועזסון הוא בעל תואר שני בהנדסת לוגיסטיקה וניהול שרשראות אספקה מאוניברסיטת MIT בארה"ב.
כמו כן הקים סטארטאפים בתחומים שונים (תחבורה, מסחר, בניין) ובעל נסיון רב בהקמת סטארטאפים ויזמות.

ייעוץ עסקי כללי – תכנון תקציב, תכנית עסקית וכו' ייעוץ מומחה – ניהול שרשראות אספקה ולוגיסטיקה (חיזוי ביקוש, תכנון מלאי, תכנון ייצור, היצע פריטים, אופטימיזציה של הפצה וכו') מנטורינג לסטארטאפים – בניית מצגות, גיוס, בניית תכנית עסקית ועוד הרצאות וקורסים בנושאים : . יסודות הלוגיסטיקה . שיטות חיזוי (תיאורטי) . שיטות חיזוי (מעשי) . עקרונות ניהול מלאי . עקרונות ניהול מלאי בתנאי אי-וודאות . תזמון הפעילות במערך הלוגיסטי (תיאורטי) . תזמון הפעילות במערך הלוגיסטי (מעשי) . ניהול פרויקטים . ניהול האיכות . מדיניות ויזמה ברמת התאגיד . אסטרטגיה ומבנה ארגוני . מטרות ניהול שרשרת האספקה . מבנה שרשרת האספקה . תכנון היצור . העברת מצגת ועמידה בפני קהל (סדנה חוויתית) . ניהול סיכונים

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

שמוליק אפל

מנהל בכיר בענף הקמעונאות והתעשייה

שם המשרד

שמוליק אפל יעוץ עסקי

מיקום

אבן יהודה

0
שעת ייעוץ חינם

שמוליק אפל

מנהל בכיר בענף הקמעונאות והתעשייה

דירוג של 0 משתמשים
מקצועיות
0
זמינות
0
אמינות
0
שירות
0

רוצה הכוונה למידע או יעוץ של מומחה - רשום לנו ונעזור לך עכשיו!

WhatsApp יצירת קשר

מאמרים נוספים

מזון והסעדה

icon

האם אתם מכירים את המגמות בתחום המסעדות?

המגמות בתעשייה משקפות באופן ישיר שינויים בחברה בה התעשייה פועלת. מנהל המודע...

קראו עוד ›
icon

אילו סגנונות שירות קיימים במסעדנות

שירות טוב הוא יותר מאשר רצף של פעולות בעלות כללים ברורים. שירות...

קראו עוד ›
icon

איך לפתוח בר מסעדה (מדריך קצר)

איך לפתוח בר מסעדה (מדריך קצר) פתיחת בר מסעדה מצליח דורשת תכנון...

קראו עוד ›
לקריאת מאמרים נוספים בנושא מזון והסעדה

עסקי מזון ומסעדות

icon

איך לתכנן את עיצוב התפריט?

רשימה של טיפים לעיצוב תפריט שיגביר את המכירות של המסעדה.

קראו עוד ›
icon

איך להגיש יין במסעדה?

יין הוא מקור רווח משמעותי במסעדות. לדעת איך לטפל ביין ולהגישו ללקוח...

קראו עוד ›
icon

איך לבנות תפריט יינות?

יין הוא מקור רווח מצויין לכל מסעדה. יש לתת שתי הצעות לכל...

קראו עוד ›
לקריאת מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון ומסעדות

יש לכם שאלה?

טופס פניה ליועצים ונותני שירות

מבולבלים למי לפנות? לחץ כאן להתיעצות »

תפריט נגישות